Prima pagină » Societate » Un englez şi un indian produc mozzarella de bivoliţă în Ardeal

Un englez şi un indian produc mozzarella de bivoliţă în Ardeal

 

mozzarella_de_bivolitaÎn inima Ardealului, doi străini au pus pe roate o afacere pe care mulţi români au considerat-o nerentabilă. Un englez şi un indian au văzut însă în afacerea bazată pe lapte de bivoliţă o provocare, dar şi o oportunitate în creşterea acestor cornute. Din colaborarea celor doi străini a ieşit mozzarella românească din lapte de bivoliţă.

Au reconstruit vechiul CAP şi au făcut fermă

Indian la origini, Krishan a venit în România în urmă cu aproape şase ani pentru a colabora cu Ministerului Agriculturii. Deşi oferea consultanţă pe un proiect cu finanţare străină, din fonduri britanice, indianul şi-a găsit un rost în satul braşovean Drăuşeni.
Proprietarul a 250 de hectare de pământ, Krishan a cumpărat, în urmă cu mai mulţi ani, vitele ţăranilor nerăbdători să scape de ele. A reconstruit vechiul CAP şi şi-a deschis ferma de bivoliţe. Ulterior, l-a cunoscut pe Peter, un fabricant de brânză din Rupea (judeţul Braşov), venit de trei ani din Marea Britanie, notează adevaru.it

Deocamdată, brânza ajunge doar pe rafturile magazinelor mici din România, însă britanicul este determinat să crească producţia pentru a putea exporta, relatează incont.ro. Cantitatea de mozzarella ce iese din fabrica de la Rupea depinde de laptele bivoliţelor de la Drăuşeni, iar o cornută produce cel mult 8 litri pe zi, în timp ce o vacă scoate aproximativ 14. Hrana animalelor ridică, de asemenea, probleme pentru Krishan, mai ales odată cu venirea iernii. Indianul vrea să-şi păstreze eticheta bio şi refuză să dea bivoliţelor furaje industriale, crescându-le numai cu hrană ecologică. Deşi au întâmpinat obstacolele de care s-a lovit orice alt întreprinzător din România, cei doi sunt convinşi că afacerea lor va trece de criza economică actuală şi va deveni profitabilă.