Prima pagină » Societate » Spaniolii fac coada la “Cuptorul bunicii”, unde se vand covrigi romanesti

Spaniolii fac coada la “Cuptorul bunicii”, unde se vand covrigi romanesti

 

covrigiDin 2008, covrigii si branzoaicele romanesti fac furori in randul romanilor si al spaniolilor din Castellon. “Cuptorul bunicilor”, cum l-au numit patronii romani, nu se opreste nici macar o zi. “Cea mai mare aglomeratie este dimineata,iîntre orele 10.00 si 12.00″, spune Zaharia Costel, maistru covrigar.


Covrigari din tata in fiu, Costel Zaharia, impreuna cu sotia Maria si fratele Daniel, originari din Bacau, au venit in Spania special pentru a fi patiseri la “Cuptorul bunicilor”. In schimbul muncii lor, cei trei primesc de la patronul clujean, Iosca Placsintar, cate un salariu de 900 de euro lunar, transmite Adevarul.

“Am adus cu noi arta si traditia romaneasca. Alegem cu mare grijă faina pentru aceste aluaturi, deoarece este putin diferita de cea din Romania, in schimb, dulceata, branza dulce, drojdia si nucile sunt importate din tara noastra”, zice Costel. Astfel, pentru un euro, la “Cuptorul bunicilor” poti cumpara o branzoaica, un corn cu gem sau patru covrigi, in timp ce un cozonac costa patru euro, iar o paine, 80 de centi.