Prima pagină » Societate » Miting la Paris impotriva stationarii armatei ruse in Transnistria

Miting la Paris impotriva stationarii armatei ruse in Transnistria

 

Basarabenii din Paris au organizat duminica un miting de protest fata de ocupația parții de est a Republicii Moldova (Transnistria) de armata ruseasca, relateaza Timpul.md. 

Cetațenii moldoveni au manifestat in fața ambasadei Rusiei din Paris, in cadrul unui miting autorizat de catre autoritațile franceze. Manifestarea a inceput cu un minut de reculegere in memoria lui Vadim Pisari, tanarul de 18 ani care a fost ucis la 1 ianuarie de catre un ofițer rus.

Participanții la miting au cerut retragerea imediata și necondiționata a armatei și a armamentului rusesc de pe teritoriul Republicii Moldova. Oratorii au evocat faptul ca uciderea lui Vladimir Pisari la inceputul anului ne amintește dureros ca in 2012 se implinesc 200 de ani de la ocuparea Basarabiei de catre Rusia.

Nicolae Dragomir, coordonatorul Consiliului Coordonator al diasporei Republicii Moldova din Franța, a declarat ca un pacificator poate utiliza arma doar cand viața sa este in pericol.

Petru Baț, unul din organizatorii mitingului a menționat ca trezește nedumerire faptul ca ucigașul “pacificator” a fost lucrator al miliției lui Smirnov, care e parte a rebeliunii și care in niciun caz nu poate fi “pacificator neutru”.

Sursa Timpul.md